Afganistan’da 5 bin aileye Ramazan yardımı dağıtıldı

Afganistan’da 5 bin aileye Ramazan yardımı dağıtıldı

Afganistan’da Ramazan ayı münasebetiyle başkent Kabil’de, Afgan-Türk okulları ve Kimse Yok Mu Derneği’nin katkılarıyla 5 bin aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Dağıtılan kumanyaların 7 kalem yiyecek ve giyecekten oluştuğu bildirildi.

 

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü Ömer Asal, “Afganistan genelinde 6 bölgede günlük bin kişiye yetecek kadar iftar veriyoruz. Ramazan’da kumanya da dağıtıyoruz. Biz Kimse Yok Mu derneğinin gönüllüsü olarak yıllardır Afganistan’a geliyoruz. Bir nevi Afganistanlı olduk sayılır. Burada yardım faaliyetlerine iştirak ediyoruz. Kabil’de günde bin kişiye yetecek şekilde iftar dağıtımı yapılıyor.” dedi.

 

Ramazan’ın bir dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu aktaran Asal şöyle devam etti: “Bizler Türkiye’den kalkıp gelmek suretiyle bu manevi hazzı bizzat faaliyetlerin içerisinde bulunmak kaydıyla yaşıyoruz. Bize bu nimetleri veren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu faaliyetlere Türkiye’den desteklerini esirgemeyen Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimize de sonsuz teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun.”

 

Afgan-Türk Okulları Genel Sekreteri Ahmet Fevad Haidari de konuşmasında, “Afgan-Türk okulları 9 yıldan bu yana fakir ailelere yardım kampanyası düzenliyor. Bu yıl da Kabil, Nengarhar, Belh, Cevizcan, Herat ve Kandahar vilayetleri olmak üzere bu kampanyalar düzenlendi. Kabil’de 2 bin 750 aileye ve toplam 5 bin aileye yardım edildi. Bu yardımların mali desteği Türk işadamları, Kimse Yok Mu Derneği ve Afgan işadamları tarafından verildi.” ifadelerini kullandı.

 

Yardım kampanyasına katılan Türk avukat Murat Çolak ise “Afgan halkına yardım etmek amacıyla, onların yaralarına merhem olabilmek adına Ramazan ayı içerisinde, Kayseri’den ve diğer arkadaşlarım İstanbul’dan olmak üzere 8 kişi geldik. Artık biz bu yardımı geleneksel hala getirdik. Şahsı say ve gayretlerimiz neticesinde topladığımız yardımları bizzat burada elden ulaştırma imkânı elde ediyoruz. Bir milletin içinde bulunduğu durumu anlayabilmemiz için o ülke halkının gözlerini okumamız lazım.” şeklinde konuştu.

 

Kumanya alan mayın kurbanı bir Afgan, “Telefon kontörü satıyorum. Türk halkı ve Afgan-Türk okullarına bize yaptığı yardım için teşekkür ediyorum. Ramazan bayramı geliyor. Onlar bizi mutlu etti. Allah da onları mutlu etsin.” diye konuştu.

 

Seyid Nur Ahmet isimli devlet memuru bir Afgan vatandaşı da 5 kişilik ailesi olduğunu ve Afgan-Türk okulları tarafından kendisine yardım edildiğini anlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.