Afgan polisi döven Yeşil Bereli ordudan atılmadı

Afgan polisi döven Yeşil Bereli ordudan atılmadı

Afganistan’da bir erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğu için Afgan polisi döven Yeşil Bereli asker hakkındaki karar açıklandı.

Ordudan yapılan açıklamada 1. Sınıf Çavuş Charles Martland rütbesinin değiştirildiği ve bu sayede askeriyeye hizmet edebileceği ifade edildi. Ancak başka açıklama yapılmadı.

Martland ve Yüzbaşı Daniel Quinn 2011 yılında yüksek rütbeli bir Afgan polisin ufak bir erkek çocuğuna tecavüzde bulunmasından dolayı onu dövdükleri için disiplin cezası almışlardı.

Askerler durumu üstlerine bildirdiklerini ancak Afganistan’da yaşanan ve ülkeyi ilgilendiren bir problem olduğu için kendilerine Afgan yetkililere durumu anlatmaları söylendiğini belirtmişlerdi.

Afgan yetkililerin ise bu durum karşısında hiçbir şey yapmadıklarını ifade etmişlerdi.

Askerler verdikleri ifadede, Quinn’in bir tercüman eşliğinde bir Afghan anne ve oğlu ile konuştuğunu, çocuğun iki hafta boyunca yerel karakolun komutanı Abdul Rahman tarafından bağlanıp, tecavüze uğradığını, annesinin ise engel olmak istediği zaman Rahman’ın kardeşi tarafından dövüldüğünü öğrendiğini söyledikleri ortaya çıktı.

Rahman’ın bu durum karşısında gülüp çocukla dalga geçmesi üzerine Martland’ın onu beş dakika boyunca dövdüğü ama bu süre boyunca Rahman’ın asla bilincini kaybetmediğini söylediği öğrenildi.

İki asker yaptıklarını kabul ederek, üstlerinin ve Afghan yetkililerin hiçbir şey yapmadığı için bu davranışta bulunduklarını belirttikleri yine ifadelerinden öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.