Adı rüşvet iddialarına karışan BM Genel Kurulu eski başkanı evinde ölü bulundu

Adı rüşvet iddialarına karışan BM Genel Kurulu eski başkanı evinde ölü bulundu

Rüşvet aldığı gerekçesi ile yargılanmayı bekleyen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 68. Dönem Başkanı John Ashe’nin New York’taki evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ashe’nin avukatı Jeremy Schneider yaptığı açıklamada, Ashe’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Birleşmiş Milletlet yetkilileri, Ashe’in kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye’nin yakından takip ettiği New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ofisi tarafından açılan davada, Ashe’nin Çinli emlak şirketlerinden uzun yıllar rüşvet aldığı iddia ediliyordu. Savcıya göre, Ashe’nin 1.3 milyon doları aşkın rüşvet aldığı, New York’taki evine bir basketbol sahası yaptırdığı, 54 bin dolar değerinde Rolex saat aldığı, 40 bin dolara BMW’nin lüks arabası X5’i uzun süreliğine kiraladığı ve Hong Kong’ta lüks otellerde tatil yaptığı belirtilmişti.

BM Genel Kurul Başkanı Mogens Lykketoft, yayınladığı mesajında Ashe’in hakkındaki iddiaların şuana kadar ispatlanmadığını belirterek “Biliyorum, onun ölümü birçok profesyonel ve çalışma arkadaşı için kötü bir haber oldu” ifadelerini kullandı.

Ashe, nüfusunu kullanarak Çinli emlak şirketleri başta olmak üzere farklı iş sahalarında çalışanlara yardımcı olduğu, bu şekilde kendisine yarar sağladığı suçlamasıyla yargılanmayı bekliyordu.

BM 68. Dönem Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen ve 2004 yılından bu yana Antigua-Barbuda BM Daimi Temsilciliği yapan Ashe’nin, Çinli şirketlerden aldığı rüşvet karşılığında, etkisini ve çevresini kullanarak bu şirketlerin değişik ülkelerde devlet ihaleleri alabilmeleri için devreye girdiği, rüşvet skandalının 2011’den başlayarak geçen yılın sonuna kadar sürdüğü iddia edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.