ABD’nin ardından Almanya’dan da Esed açıklaması

ABD’nin ardından Almanya’dan da Esed açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile müzakere yapılabileceğini açıklamasından sonra Almanya’dan da benzer bir beyanat geldi.

headlineAlmanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, “Esed’le de görüşülmeli.” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kerry’nin sözlerine tepki olarak, “Esed’in elini sıkma ile Hitler’in elini sıkmanın birbirinden farksız” olduğunu dile getirmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, gerekirse Esed ile konuşulabileceğini söyledi.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan Steinmeier, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’le diplomatik görüşmelere açık olunması gerektiğini belirtti. “Şiddete son vermenin yolu, müzakereler yoluyla siyasi bir çözümden geçiyor. Bu gerekirse Esed rejimi ile görüşmeleri de kapsıyor” ifadelerini kullandı.

Gazetenin haberinde, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar uygulanan politikaların sonuç vermediği gerekçesiyle, BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın diplomatik çözüm arayışlarını desteklemenin en doğru yol olacağını savunduğu aktarılıyor.

Alman Dışişlerine göre, askeri çıkmazdan kurtulmanın ve yeni bir siyasi hareket oluşturmanın yolu, sadece Esed üzerinde diplomatik baskı ve ciddi müzakereler yürütmekten geçiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.