ABD’li yetkili: Türk destekli güçler ateşkesi ilk günden bozdu

ABD’li yetkili: Türk destekli güçler ateşkesi ilk günden bozdu

CNN’in ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde 18 Ekim’de Ankara’daki Türkiye-ABD toplantısının ardından ilan edilen beş günlük ateşkese “uyulmadığı” ifade edildi.

CNN ABD’li yetkilinin “Türkiye destekleri gruplar ateşkesi ilk günden bozdu” dediğini aktardı. Aynı yetkilinin “Türkiye destekli güçler Türklerin kontrolü dışında hareket ediyor olabilir ya da Türkiye onların ‘ne yaptığını umursamıyor’ olabilir” dediğini ekledi.

Aynı haberde hem Türkiye’nin hem de YPG’nin birbirlerini ateşkesi bozmakla itham ettikleri belirtildi.

MSB’DEN TACİZ ATIŞI İDDİASI

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile “Güvenli Bölge’nin” tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyduklarını, Suriye Demokratik Güçleri’nin son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdiğini iddia etti.

MSB tarafından bugün yapılan açıklamada ise, “TSK tarafından Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi” ifadeleri kullanıldı.

SDG: TÜRKİYE DESTEKLİ GÜÇLER ATEŞ KESMESİ

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) dün yaptığı açıklamada, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (eski adı ÖSO) güçleri Serekaniye’ye aralıksız saldırı düzenlediğini ve bölgedeki şiddetli çatışmalar sonucu ilçenin ablukaya alındığını belirtmişti.

Rudaw’ın haberine göre SGD Sözcüsü Kino Gabriel de, Türkiye’nin ABD ile varılan ateşkese uymadığını ve ateşkesin yürürlüğe girdiği andan şu ana kadar devam eden çatışma ve bombardımanlarda 13 savaşçı ile beş sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ANHA, gün içinde ateşkes anlaşmasına rağmen Türk savaş uçaklarının Serekaniye’yi (Resulayn) bombaladığını iddia etti.