ABD’li Müslümanlardan Başbakan Erdoğan’a teşekkür mektubu

ABD’li Müslümanlardan Başbakan Erdoğan’a teşekkür mektubu

ABD’li Müslümanlar, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dünya genelindeki mültecilere gösterdikleri destek ve yardımlar için teşekkür mektubu gönderdi.

 

Müslüman toplum liderlerden oluşan bir heyet teşekkür mektubunu iletmek üzere Washington’daki Büyükelçiliğe bir ziyaret gerçekleştirdi. Mektubu Büyükelçi Namık Tan’a teslim eden heyet yardımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Başbakan Erdoğan’a gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı:

 

Müslüman Amerikalılar ve Türkiye’nin dostları olarak, BM Dünya Mülteciler Günü bağlamında, Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında uluslararası mültecilere yardım etmesini takdir etmek ve onurlandırmak istiyoruz. Hiçbir mektup, Türkiye’nin ve Başbakan olarak sizin bu konudaki çabalarınızı tam anlamıyla ifade edemez. Yerlerinden edilen insanlara yüzyıllardır verilen destek, Türkiye halkının dünyaya değerli bir mirasıdır. Tüm dünyaya 2013 Dünya Mülteciler Günü’nde dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğu’nun 15. ve 16. yüzyılda İspanya’dan kaçan Yahudiler gibi mültecilere uzun süreler boyunca açıklık ve gönüllülükle kapılarını açtığını hatırlatmayı arzu ediyoruz. Bu geleneğin, Nazi teröründen kaçan Yahudiler için 2. Dünya Savaşı’nda devam ettiğini vurgulamaktan onur duyuyoruz. Müslüman Amerikalılar olarak, bunu tüm ülkelerin takip etmesi gereken dini hoşgörüye dair parlak bir örnek olarak görüyoruz.

 

Türkiye, Bosna, Kosova, Irak’ın ardından şimdi de Suriye’den sığınmacılara maddi destek ve ev sahipliği yapıyor,  binlerce masum erkek, kadın ve çocuğun hayatını kurtardı. Ayrıca, Türkiye’nin kaynakları ve operasyonları Myanmar, Afganistan, Filistin, Somali ve Sudan ile daha birçok yerde mültecilerin acılarının hafifletilmesine yardım etti ve sizden çok uzakta bile olsa ülkelerdeki binlerce hayatı kurtardı.

 

Amerikalı Müslümanlar olarak, tüm inançtan insanlara karşı saygı ve karşılıklı anlayışın artmasını sağlayan, Müslümanların dünya genelindeki bu tür başarılarını öne çıkarmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin büyük başarısını tekrar kutluyoruz. Geçmişte liderliğinizin gösterdiği ılımlılık ve anlayışın hükümetiniz için rehber ışığı olmaya devam etmesini ve dünya genelindeki farklı inançlardan insanlar için ilham kaynağı olmaya devam etmesini ve umut ışığı olmasını diliyoruz.

 

Sizi selamlıyoruz ve kişisel olarak da size, hükümet yetkililerine ve Türk halkına teşekkür ediyoruz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.