ABD’li eşini öldüren Türk modacı rapor için hastaneye sevk edildi

ABD’li eşini öldüren Türk modacı rapor için hastaneye sevk edildi

Bodrum’da, bir çocuk annesi ABD’li eşi Easther Giovanna Parker S.’yi bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan modacı ve kuaför İhsan Bora S.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme başkanı hakim Dr. Yakup Yıldız, hakkında ‘yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen sanık İhsan Bora S.’nin cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Olay, geçen 6 Nisan’da Gümüşlük Mahallesi, Özgüvendik Sokak’taki bir site içindeki villada meydana geldi. Bir çocuk babası İhsan Bora S., Mart ayında kiralayıp taşındıkları villarında, Türkiye’nin ekonomisine ilişkin araştırma raporları hazırlayan ABD’li eşi Easter Giovanna Parker S. ile akşam saatlerinde yemek yedikten sonra alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, çift arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, saat 00.30 sıralarında, masadaki ekmek bıçağını kapan İhsan Bora S., 1 yaşındaki oğullarının da evde bulunduğu sırada ABD’li eşi Easter Giovanna Parker S.’yi boğaz ve göğsünden yaraladı. Aşırı kan kaybeden Easter Giovanna Parker S., olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından bayıldığını öne süren İhsan Bora S., cesedin başında sabaha kadar kaldıktan sonra Ankara’da yaşayan ablalarını arayıp cinayeti bildirdi. Eve gelen ablalarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan İhsan Bora S. tutuklanırken, çiftin 1 yaşındaki oğulları B.S. ise yakınlarına teslim edildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Serhat Bişkin, sanık İhsan Bora S. hakkında yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

İlk duruşmadaki ifadesinde, ABD’li eşi ile 21 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da boğazdaki bir villada yapılan muhteşem düğünle evlendiklerini belirten İhsan Bora S., şunları anlattı:

“Ancak, kendisi evlenmeden önceki ilişkilerini evlendikten ve hamile kaldıktan sonra da Marmaris ve İstanbul’da devam ettirdi. Buna katlanamadığım için yeni bir hayata başlamak üzere 26 Mart 2014 tarihinde Bodrum’a gelerek villa kiraladık. Burada, eski arkadaşlarını dostlarını unutur sandım. Olay akşamı oğlum ve eşimle yemeğe çıkmayı istedim. Yemeğe gittik. Ancak, kendisine olay çıkarmamasını ve tartışmaya girmemesini istedim. Buna rağmen yemekte tartıştık. Biraz alkol almıştık, eve döndük. Oğlumla eve girerken eşim, ‘Geleceğim’ diyerek yanımızdan ayrıldı. İki saat sonra döndü. Nereye gittiğini ve neden geciktiğini sordum. ‘Sana ne’ dedi. ‘S. ile yattım o senden daha iyi’ deyince tartışmamız salonda kavgaya dönüştü. Daha sonra kendisine küfür ettim. Kendisine, tokat attım. Eşim kırık bira şişesi ile bana saldırıp, yaraladı. Ben de elime geçirdiğim bıçakla vurmaya başladım. Ancak, bıçağı nasıl aldım, nasıl sapladım hatırlamıyorum. Ancak eşimin bağırsağının dışarıya çıktığını gördüm. Hareketsiz kalması üzerine ağlayan çocuğumun sesi ile kendime geldim. Çocuğumu tekrar uyuttum. Salona geldim, eşim can çekişiyordu, ağzından hırıltılar geliyordu. Mutfaktan su getirip, içirdim. Ardından yaşamını yitirdi. Oturup başında dakikalarca ağladım. Salonda yerde cansız yatan eşimi sürükleyerek, evin başka bir odasına götürdüm. Başının altına yastık koydum ve üstünü battaniye ile örttüm. Oğlum yerleri bu şekilde görmesin diye de kanları temizledim. Üzerimdeki kanlı tişörtü de nereye attığımı hatırlamıyorum. Cesedin başında sabaha kadar bekledim. Daha sonra da Ankara’daki kardeşim Esra ve ablam Dilek’i arayıp Bodrum’a gelmelerini söyledim. Kendileri gelince, oğlumu da alıp bir çay bahçesine gidip, oturduk. Eşimi öldürdüğümü kendilerine söylemedim. Ancak onlar bir şey olduğunu sezdi. Eve gittik. Çocuğa bez ve eşya aldım. Esra da içeri girdi. Kendisine eşimi öldürdüğümü söyledim. O da durumu jandarmaya bildirdi. Eşimin vazgeçmediği yasak ilişkileri beni bu hale getirdi, eşim hamileyken de bu ilişkilerini sürdürdü. Olanlardan çok pişmanım.”

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 4’üncüsü yapılan duruşmaya, hakkında ‘yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan İhsan Bora S., avukatı ile ölen Easther Giovanna Parker S.’nin ailesi ve avukatları katıldı.

Duruşmada öldürülen kadının iş arkadaşı Alistair Holbrook Taylor tanık olarak dinlendi. Taylor, öldürülen kadının ABD’ye dönmeyi istediğini kendisine anlattığını, ancak özel hayatıyla ilgili konularda bir bilgisinin olmadığını, ailevi konular konusunda da hiç konuşmadıklarını söyledi. Eşini aldatacak birisi olduğunu düşünmediğini dile getirdi. Sanık İhsan Bora S.’nin babası Zakir S. de verdiği ifadede, “Oğlum gelinimle hamileyken evlendi. Güzel bir düğün yapmıştık. Bodrum’a taşındıklarından 3 gün sonra haberim oldu. Daha önce haberim olsaydı engel olurdum. Gelinim öldü, oğlum cezaevinde. İki evladımı kaybettim” dedi. Oğlunun psikolojik bir rahatsızlığı olup olmadığı sorulunca, bir rahatsızlığına şahit olmadığını, ilaç da kullanmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde üç hafta süre ile gözetim altında tutulup rapor alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.