ABD’li diplomatların ilginç Samsun merakı

ABD’li diplomatların ilginç Samsun merakı

ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Cardwell’e Elçilik Hava Ataşesi Albay Ralph Hanson ve Deniz Ataşesi Yarbay Michael Buckley de eşlik etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, kent hakkında genel bilgiler vererek, şehrin potansiyellerinden bahsetti. ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell, kendisine ziyaret amaçlarını soran gazetecilere ‘Şuan açıklama yapamam, bilgi veremem.” derken, büyükelçilik heyetinin neden geldikleri gazetecilerin makamdan çıkarılmasına kadar anlaşılmadı.

Heyetin ziyaretin nedenini merak eden gazeteciler, görüşmenin bitimine kadar bekledi. Görüşme sonunda basın mensupları, heyetin ziyaretini Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a sordu. Yılmaz, “Samsun Karadeniz’in en büyük metropolü. Samsun’u daha yakından tanımak ve ilerde olabilecek muhtemel Samsun Limanı ziyaretleriyle ilgili bir durum değerlendirmesi yapmak üzere gelmişler. Ben de onlara ev sahipliği yapıyorum.” açıklamasında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.