AB’den Türkiye’deki mültecilere elektronik kartlı yardım

AB’den Türkiye’deki mültecilere elektronik kartlı yardım

Avrupa Birliği Türkiye’deki Suriyeli mültecilere doğrudan yardıma hazırlanıyor. Dağıtılacak elektronik kartları, mülteciler gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacak.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye’deki Suriyeli mültecilere doğrudan yardım için 348 milyon euroluk fon ayırdı. AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides Perşembe günü Brüksel’de yaptığı açıklamada, bunun AB’nin en büyük insani yardım programı olduğunu söyledi.

Acil Durum Sosyal Güvenlik Ağı olarak planlanan uygulamadan, yaklaşık bir milyon Suriyeli mültecinin yararlanması hedefleniyor. Ekim ayından itibaren verilecek çipli elektronik kartlar ile mültecilerin gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılaması planlanıyor. Ancak Stylianides verilecek miktara ilişkin açıklama yapmadı. Miktarın her mültecinin ihtiyacına göre belirleneceğini belirten Stylianides, ailelere örneğin eğitim giderlerinin karşılanması için ek para verileceğini söyledi.

Dünya Gıda Programı ile işbirliği

Stylianides bu yardım sayesinde insanların onurlu bir yaşam sürmesini istediklerini dile getirdi. Ayrıca paranın direkt olarak dağıtılmasının idarî masrafları azalttığını belirten Stylianides, bu uygulamanın Türkiye’deki esnafa da faydası olacağını ifade etti.

AB bu uygulamayı Dünya Gıda Programı ile birlikte gerçekleştirecek. AB Komisyonu temsilcisi Stylianides, planlamaya Türk tarafının da katıldığını vurguladı.

Türkiye ile AB arasında geçen Mart ayında imzalanan mülteci anlaşmasında, AB’nin Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteci için 3 milyar euro yardım vermesi öngörülüyor. Yeni başlatılacak program için ayrılan bütçe bu yardımın bir bölümünü oluşturuyor. Program, AB ile üye ülkelerin yaptığı malî yardımdan karşılanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.