ABD’den vatandaşlarına seyahat uyarısı

ABD’den vatandaşlarına seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı El Kaide ve ilişkili terör örgütlerinden gelebilecek potansiyel saldırı tehdidine işaret ederek vatandaşlarını ağustos ayı boyunca gerçekleştirecekleri yurt dışına seyahatler konusunda uyardı.

 

Güvenlik endişesi sebebiyle bazı ülkelerdeki büyükelçilik ve konsoloslukların pazar günü kapalı tutma kararı alan ABD yönetimi şimdi de vatandaşlarını potansiyel terör saldırılarına karşı uyardı.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da terörist saldırı tehdidinin sürdüğü, Arap Yarım Adası’nda da görülmesi veya yayılmasının muhtemel olduğun ifade edildi. Eldeki bilgilerin El Kaide ve ilişkili örgütlerin ataklarını bu bölgelerde ve ötesinde sürdürmeyi planladığını gösterdiği belirtilen açıklamada, bahsedilen örgütlerin saldırılarını bugünden itibaren ağustos ayına kadar gerçekleştirmeyi amaçlıyor olabilecekleri uyarısında bulunuldu.

 

Teröristlerin resmi ve özel mülkleri çeşitli araç veya silahlara hedef alabilecekleri belirtilerek geçmişte çeşitli örgütler tarafından metro ve tren yollarına ayrıca hava ve deniz yolları sistemlerine saldırılar düzenlendiği hatırlatıldı. Toplu taşıma sistemleri ve turistlik tesislerin potansiyel terör saldırısına hedef olabilecek yerler arasında gösterildiği açıklamada, “ABD vatandaşları seyahat süresince kendilerini korumak için uygun güvenlik tedbirlerini ve çevrelerinde olup bitenden haberdar olmak konusunda her türlü önlemi almalı.” ifadeleri kullanıldı. Seyahat uyarısının 31 Ağustos 2013 tarihine kadar olduğu belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca El Kaide dahil uluslararası terörizmden gelecek tehditler konusunda diğer ülkeler ile yakın çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.