ABD’den Ukrayna’ya 300 milyon dolar askeri yardım

ABD’den Ukrayna’ya 300 milyon dolar askeri yardım

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Vladislav Seleznev, ABD’nin 2016 yılı içerisinde Ukrayna ordusunun geliştirilmesi için 300 milyon dolar vereceğini söyledi.

Seleznev: “Biz bu sene içerisinde, Amerikalı ortaklarımızdan yaklaşık 300 milyon dolar kadar bir yardım bekliyoruz. Hâlihazırda askerlerimiz değişik eğitim programları üzerinde çalışıyor. Bu programlar NATO üyesi ülkelerden gelen yabancı uzmanların katılımıyla gerçekleşiyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 2016 yılı bütçesi, ülkemizin gayri safi yurt içi hâsılasının (GSYİH) yüzde 2,5’uğuna tekabül ediyor. Cumhurbaşkanı (Petro Poroşenko) dün yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu durumda devlet savunmasına ayırabilecekleri en yüksek kaynağın bu olduğunu söyledi ve “Bu şartlar altında çalışmaya gayret ediyoruz” dedi.

Bir yılı aşkın süredir Ukrayna Savunma Bakanlığı görevini yürüten Stepan Poltorak ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada para için orduya hizmet edilmeyeceğini, aylığının sadece 18 bin grivna (750 dolar) olduğunu söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.