ABD’den sonra Almanya’dan da Ukrayna’ya yeni silah paketi

ABD’den sonra Almanya’dan da Ukrayna’ya yeni silah paketi

ABD’nin Ukrayna için hazırladığı yeni ‘Yardım Paketi’nden sonra, benzer bir açıklama da Almanya’dan geldi. Almanya’nın Ukrayna’ya silah ve mühimmat yardımının aydan aya gönderilecek sevkiyatlarla devam edeceği duyuruldu.

merikan Kongresi, geçtiğimiz gün ABD Başkanı Joe Biden’a Ukrayna’ya silah gönderme izni verdi. Bu izin Başkan’a sadece envanterde bulunan silahları değil, endüstri kuruluşlarından yeni siparişler vererek silah gönderme yetkisi de sağlıyor. Reuters’in resmi bir kaynağın bilgisine dayandırdığı haberine göre, paketin yaklaşık 3 milyar doları bulması bekleniyor. Silahlar ve mühimmatın paket içerisinde dağılımı değişebilecek. Öte yandan hem sipariş süreci hem de mesafe göz önüne alındığında bu paketin ulaşımı aylar sürebilir.

8 Ağustos’taki 775 milyonluk paketle birlikte ABD’nin, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 10.6 milyar dolarlık silah, mühimmat ve harp malzemesi gönderdiği düşünülüyor.

Olaf Scholz: Silah göndermeye devam edeceğiz

Alman Şansölyesi Olaf Scholz, geçtiğimiz gün Ukrayna Bağımsız Günü için yaptığı açıklamada ‘tanklardan uçaksavarlara kadar’ gönderdikleri mühimmat ve gereçlerden yollamaya devam edeceklerini söyledi. Fakat bu sevkiyatların ABD’ninki gibi tek seferde değil, aydan aya devam eden sevkiyatlar olması bekleniyor.

İlk sevkiyatın bir hafta içinde yola çıkması bekleniyor.