ABD’den Mısır’da yaşayan vatandaşlarına: Ülkeyi terkedin!

ABD’den Mısır’da yaşayan vatandaşlarına: Ülkeyi terkedin!

ABD, vatandaşlarını Mısır’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Washington yönetimi ayrıca  Mısır’da yaşayan vatandaşlarına da biran önce ülkeyi terketmelerini tavsiye etti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da yaşanan kanlı olayların ardından, perşembe günü seyahat uyarısı yayınladı. Bakanlık, vatandaşlarını Mısır’a gitmemeleri ve orada yaşayanların da ülkeyi terketmelerini salık verdi.

 

Mısır’da Çarşamba günü olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından vatandaşlarını uyaran ABD, Mısır’da kalmayı tercih eden vatandaşlarından ise gösterilere katılmamalarını istedi. En barışçıl görünen gösterilerin bile kanlı sonuçlanabileceğini konusunda uyaran Dışişleri, 28 Haziran’da bir Amerikan vatandaşının yapılan protestolarda öldürüldüğünü hatırlattı.

 

Mısır’daki ABD Büyükelçiliği ise, ülkede bulunan vatandaşlarına, yerel medyayı takip etmelerini ve olağanüstü hal kurallarına uymalarını salık verdi. Büyükelçilik binası, Kahire’deki Tahrir Meydanı’na çok yakın olması sebebiyle, şiddetli protestolar olduğunda, geçici olarak kapatılacağı duyuruldu. Ancak Büyükelçilik, bu durumdan vatandaşlarını en kısa sürede haberdar edeceğini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.