ABD’den Kürt yönetimine ekonomik yardım sözü

ABD’den Kürt yönetimine ekonomik yardım sözü

Irak Kürt Bölgesi’nde bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’ye ekonomik kalkınma için yardım sözü verdi.

Sincar’da IŞİD’e karşı elde edilen zafer dolayısıyla yönetimi tebrik eden ABD heyeti, Peşmerge’nin koalisyon güçleri ile uyum içinde hareket etmesinin başarıda büyük rol oynandığının altını çizdi.

Sincar’ın tekrar kalkınması için ekonomi desteği vereceğini söyleyen Blinken, “Bölgede bulunan ekonomik krize rağmen, Kürt Yönetimi bölgelerinde yaşayan mültecilere en güzel şekilde hizmet etmiştir. Kürt Yönetimi bu zor durumdan kurtarmak için uluslararası toplumdan daha fazla yardım gelmesi için çaba sarfederiz” ifadesini kullandı. Blinken ayrıca ABD’nin sunduğu askeri yardımların devamının geleceğini söyledi.

IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırıların başlangıcından bu yana Irak Kürtlerinin yanında duran ABD yönetimine teşekkür eden Başbakan Barzani, yardımların Peşmerge güçlerine olumlu yansıdığını ifade etti. Barzani, Sincar gibi IŞİD eli altında yıkım yaşayan bölgelerin tekrar kalkınması için ABD’den yardım istedi.

Ekonomide reform ve kalkınma projesi planlandığını belirten Barzani, ABD heyetinden yardım sözü aldı. ABD heyeti, kalkınma için uzman danışman yardımı sunmanın yanı sıra Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunları da çözmeye çalışacaklarını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.