ABD’den Kobani’ye üst düzey ziyaret

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk’un da bulunduğu uluslararası bir heyetin Kobani’yi ziyaret ettiği iddia edildi.

AFP’nin konuyla ilgili haberine göre uluslararası heyet, Kobani’de Kürt yetkililerle bir araya geldi. AFP, Kürt kaynaklarına dayandırarak yaptığı haberde uluslar arası heyetin; ABD, İngiltere ve Fransa temsilcilerden oluştuğunu duyurdu. Heyetin bölgedeki ziyaretinin geçtiğimiz cumartesi gerçekleştiği belirtildi.

Bu arada söz konusu ajansa açıklama yapan ABD’li bir yetkili uluslar arası heyetin Kobani temaslarını doğruladı. Ziyaretin terör örgütü IŞİD’le daha etkin mücadele için gerçekleştiği iddia edildi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken’in PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Washington’a davet ettiği illeri sürülüyor. AFP’nin bildirdiğine göre Müslim ve ABD’li yetkililer, IŞİD ile mücadele ve Suriye barışını ele alacak.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Jeo Biden’ın temaslarına da PYD damgasını vurmuştu. Türk yetkilileri, PYD’yi PKK ile eş değer gördüklerini ifade ederken, Biden benzer açıklamadan kaçınmıştı.

PYD, İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Suriye görüşmelerine davet edilmemişti. Ankara, PYD’nin Cenevre’ye davetine karşı çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.