ABD’den İsrail’e 40 milyar dolarlık askeri yardım teklifi

ABD’den İsrail’e 40 milyar dolarlık askeri yardım teklifi

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, İsrail’e 40 milyar dolarlık askeri yardım önerisinde bulunduklarını açıkladı.

Rice, bu kadar büyük bir yardım paketini daha önce hiçbir ülkeye sunmadıklarını söyledi. 10 yılı kapsayan yardım paketi ile İsrail, askeri uçaklarını, füze savunma sistemlerini, bununla birlikte Lübnan, Gazze, Suriye ve Mısır’da bulunan IŞİD elemanlarının yapacağı muhtemel bir saldırya karşı kendilerini korumak amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Washington’da düzenlenen ‘American Yahudi Komitesi Global Forum’unda konuşan Rice, yardım paketi ile İsrail’e  yapılan destekleri arttırdıklarını ifade etti.

ABD 2015’te 3,1 milyar dolar yardımda bulunmuştu. Yetkililer, 2016’da İsrail’e 4 milyar dolar askeri yardım yapılacağını belirtti. Güvenlik danışmanı, Rice, forumda yaptığı konuşmada “İsrail’in güvenliği ne Demokratik nede Cumhuriyetçi Parti’nin çıkarları olmadığını, ABD’nin (sürekli)  çıkarları olduğunu” söyledi.

Obama’ya yakınlığı ile bilinen Rice, bölgedeki istikrarın sağlanması açısında iki devlet çözüm önerisini de yineledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bazı danışmanları, Obama’dan sonra kimin başkan olacağı konusunda endişeler yaşadığı, bu nedenle ABD’nin teklif ettiği yardım paketinin kısa sürede kabul edilmesi gerektiği görüşünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.