ABD’den İran ve Suudi Arabistan’a itidal çağrısı

ABD’den İran ve Suudi Arabistan’a itidal çağrısı

Suudi Arabistan’ın Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr ile 46 kişiyi idam etmesinin ardından İran ile artan tansiyona ilişkin taraflara itidal çağrısı yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginlikten kaygı duyduklarını belirterek, “Tüm tarafları itidalli olmaya ve bölgede yaşanan tansiyonu alevlendirmemeye teşvik ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Earnest, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İranli mevkidaşı ile, Riyad’daki ABD’li yetkililerin ise yine kendi mevkidaşları ile gelişmelere ilişkin görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Kerry’nin kısa zaman içinde Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüşeceğini vurguladı.

Başkan Barack Obama’nın yaşanan gerginlik ile ilgili liderlerle irtibata geçmediğini ancak gelişmelerin farkında olduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine iki ülke arasında yaşanan gerginliğin Suriye’deki iç savaşa yönelik siyasi çözüm arayışlarına olumsuz etki etmemesini umduğunu belirten Earnest, Suriye’de siyasi çözümün iki tarafın da faydasına olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise günlük basın toplantısında bölgede artan tansiyondan endişe duyduklarını belirterek taraflara bölgede tansiyonu daha artıracak eylemlerden uzak durmaları çağrısı yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.