ABD’den Hidayet Karaca açıklaması: Kaygılarımızı Türk yetkililere iletiyoruz

ABD’den Hidayet Karaca açıklaması: Kaygılarımızı Türk yetkililere iletiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, bakanlık yetkililerinin Türkiye’deki mevkidaşlarına ifade özgürlüğüne yönelik duyulan kaygıları ilettiğini söyledi.

Marie Harf, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yabancı Basın Merkezi’nde (Foreign Press Center – FPC) “Güncel Dış Politika: 2015 Öncelikleri” başlıklı programda gazetecilerin sorularını cevapladı. Harf’e, Türkiye’de 14 Aralık’ta gazetecilere yönelik operasyon yapıldığı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın o tarihten bu yana tutuklu olduğu hatırlatırlarak bu yöndeki düşünceleri soruldu. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilerinin bu konudaki kaygılarını Türk mevkidaşları ile yaptıkları görüşmelerde gündeme getirdiklerini kaydeden Harf, ifade özgürlüğünün Türkiye’de geriye doğru gittiğine dikkat çekti.

Harf şöyle konuştu: “Bu konuda size verebileceğim Dışileri Bakanı John Kerry’e ait herhangi bir görüşmenin detayı yok. Ama Dışişleri Bakanlığı yetkilileri hükümet müdahalelerine ve ifade özgürlüğüne dair kaygıları gündeme getiriyor. Özellikle sıklıkla gördüğümüz ifade özgürlüğünün Turkiye’deki konumunun gerilemesi konusunda. Bu görüşmeler devam ediyor ama (kaygılarımızı) gündeme getirdik. Özelde ve kamuoyu önünde.”

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Hidayet Karaca ve bazı dizi senatistlerinin bulunduğu çok sayıda isim 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Operasyonun ardından hakim kararıyla tutuklanan Karaca, o tarihten bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.