ABD’den gazeteciler Karan ile Çetinkaya için açıklama

ABD’den gazeteciler Karan ile Çetinkaya için açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlamalarından dolayı 2 yıl hapse mahkum olmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Kirby, Türkiye ve dünya genelinde ifade özgürlüğünü savunmaya devam ettiklerini söyledi.

Sözcü Kirby konuyla ilgili soruya, “Bildiğiniz gibi Türkiye ve dünya genelinde ifade özgürlüğünü savunmaya devam ediyoruz. Ayrıca dini figürlerin betimlenmesi konusunda güçlü hisleri olanları anlıyor ve saygı duyuyoruz. Bunu daha öncede söylemiştik. Türk dostu ve NATO müttefiki olarak, Türkiye’de resmi kurumların, kolluk kuvvetlerinin ve yargı makamlarının Türk demokrasisinin altını oymak için kullanılmaması gerekir. Medya organları ne yayımlayacakları konusunda kendilerinin bağımsız ve özgür mesleki kararlarını alabilmelidir. Bu konuların tabi ki karmaşık olduğunun farkındayız. Ama sonuçta gazeteciler kendi kararlarını alma hakkı var. Dostça söylemek gerekirse biz bütün bunları her hafta söylüyoruz” şeklinde cevap verdi.

Kirby, ABD Savunma Bakanı Ash Carter’in Kongre’de yaptığı konuşmada “YPG ile PKK arasında bir bağ olduğu” ifadelerini  hatırlatan gazetecilere “Carter’in açıklamalarını görmedim. PKK’ya ve YPG’ye olan duruşumuz değişmedi. YPG yabancı bir terörist organizasyonu değildir, ama PKK’yı terörist organizasyonudur” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.