ABD’den Çin’e ‘gizli’ ziyaret

ABD’den Çin’e ‘gizli’ ziyaret

Japonya’nın resmi Kyodo Haber Ajansı tarafından bugün servis edilen haberde, ABD’nin Kuzey Kore ile müzakerelerdeki sorumlu diplomatı Kim Sung’un, Çin’deki meslektaşına gizli ziyarette bulunduğu iddia edildi.

Diplomatik kaynaklara dayanarak verilen haberde, ABD’nin Kuzey Kore sorumlusu Sung’un, geçen hafta Cuma günü Çin’i gizli ziyaret ederek, meslektaşı Wu Dawei ile görüştüğü öne sürüldü.

Taraflar arasında gerçekleşen müzakerenin başlıca konusunun, BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımların olduğu kaydedildi. ABD ile Çin arasında ciddi görüş farklılıklarının olduğu konunun müzakere edildiği toplantıda, herhangi bir olumlu sonuca ulaşılamadığını savunuldu.

Kuzey Kore’nin nükleer test yapması nedeniyle, BM Güvenlik Konseyi’nde, bu ülkeye karşı yeni yaptırımlar yapması öngörülüyor. Ancak yaptırımların içeriği konusunda, Kuzey Kore’nin en büyük siyasi ve ticari ortağı Çin ile yeni yaptırımları talep eden Japonya, ABD, Güney Kore üçlüsü arasında görüş farklılıklarının bulunduğu ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.