ABD’den Almanya açıklaması

ABD’den Almanya açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Alman İçişleri Bakanlığı’nın basına sızan belgesinde yer alan, ‘Türkiye’nin İslamcı ve terörist örgütlere uzun yıllardır destek verdiği’ değerlendirmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada ‘Türkiye’nin terörizmimden acı çektiğini’ belirterek, “‘Yabancı savaşçıların transit geçişleri veya o bölgeyi kullanmalarının ciddi bir problem olduğunu kabul ediyoruz ve bu da odaklanmaya çalıştığımız bir nokta. Açıkçası, bu yabancı savaşçıların Suriye’ye girmesine ve Suriye’den çıkarak Batı Avrupa’ya ve Avrupa’nın diğer kısımlarına gitmesini engellemeye çalışıyoruz. Bunlar, Türkiye ile çözmeye çalıştığımız zorluklar olarak kalmaya devam ediyor. Bizim görüşümüz bu olsa da Türkiye, önemli demokratik bir müttefikimiz ve NATO üyesidir” ifadelerini kullandı.

KERRY, ÇAVUŞOĞLU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Bakanlık sözcüsü Toner, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Mark Toner, konuyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada  iki bakanın görüşmede ikili ve bölgesel konuları ele aldığını bildirdi.

Suriye’deki gelişmelerin detaylı biçimde ele alındığını aktaran Toner, Fethullah Gülen’in iade sürecinin de görüşmede gündeme geldiğini ifade etti.

Toplantıda Fethullah Gülen’in iade talebi ile ilgili bir soru üzerine Toner, iade talebine dair Türkiye’den gönderilen belgeler üzerindeki incelemelerinin halen sürdüğünü belirtti. Toner, bunun  ‘bir gecede tamamlanacak’ bir süreç olmadığını tekrarladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.