‘ABD ve Rusya’nın Suriye anlaşmasında Türkiye rol oynayabilir’

‘ABD ve Rusya’nın Suriye anlaşmasında Türkiye rol oynayabilir’

Rusya ve ABD’nin önümüzdeki günlerde Suriye kriziyle ilgili bir anlaşma yapmasının mümkün olduğunu söyleyen Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, anlaşmada Türkiye’nin rolüne de değinileceğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Çin’de düzenlenen G20 Zirvesi’ndeki basın toplantısında, önümüzdeki günlerde ABD ile Suriye konusunda yeni bir anlaşma yapabileceklerini ifade etmişti.

Putin’in sözlerini Vzglyad gazetesi için yorumlayan Kalaşnikov, “Anlaşmayı mümkün kılan iki husus var. Türkiye’nin Suriye’ye girmesi durumu kökten değiştirdi. Bu hamle, hem Beyaz Saray’ı hem de Rusya’yı tedirgin etti. Eğer anlaşma yapılmazsa, yarın herkes tehdit altında kalacak ve Suriye, Libya’ya dönüşecek” ifadelerini kullandı.

Suputnik’in haberine göre, taraflar arasında ortak nokta bulunmuş olabileceğini kaydeden Kalaşnikov, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Beyazları’, ‘siyahları’, terör örgütü olanları ve olmayanları birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Anlaşmada sadece ateşkes rejimine değil, Türkiye’nin rolüne de değinileceğini düşünüyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.