ABD ve Rusya arasında havada tehlikeli yakınlaşma

ABD ve Rusya arasında havada tehlikeli yakınlaşma

Rusya’daki bir askeri tatbikat sırasında bir Rus savaş uçağı ile bir Amerikan askeri keşif ve gözetleme uçağının tehlikeli bir şekilde birbirlerine yaklaştıkları bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın sözcüsü Jeff Davis, Rus jetinin Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında Poseidon tipi Amerikan askeri uçağına ‘yakın mesafede ve güvensiz şekilde’ önleme yaptığını söyledi.

Bakanlığın açıklamasında Su-27 tipi Rus savaş uçağının keşif uçağını 19 dakika süreyle takip ettiği ve Poseidon’a 3 metreye kadar yaklaştığı belirtildi.

Samanyolu’nun haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı ise ABD deniz kuvvetlerine bağlı çok sayıda keşif uçağının elektronik tanınma mekanizması kapatılmış şekilde Güney Rusya’daki askeri tatbikatı gözetlemek amacıyla Rus hava sahasına yaklaştığını duyurdu. Kırım’dan havalanan Rus jetlerinin uluslararası kurallara uygun davrandığına da açıklamada yer verildi. ABD ise Rus jetlerinin tehlikeli ve amatörce davrandığını ileri sürdü.
Daha önce de Rus jetleri ile Amerikan gemileri ve uçakları Baltık Denizi’nde karşı karşıya gelmiş, son olarak Nisan ayında Baltık Denizi’nde bir Su-24 tipi Rus uçağı ABD destroyeri Donald Cook’un 10 metre yakınından birkaç kez geçmiş, bir Su-27 jeti de yine Baltık Denizi üzerinde ABD Hava Kuvvetleri’nin RC-135 tipi keşif ve gözetleme uçağına tehlikeli şekilde yaklaşmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.