ABD ve İngiltere Rusya’ya ek yaptırımları görüştü

ABD ve İngiltere Rusya’ya ek yaptırımları görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiliz mevkidaşı Philip Hammond’la, geçen hafta Ukrayna’da sağlanan ateşkese rağmen devam ihlalleri değerlendirmek amacıyla Londra’da bir araya geldi.

Kerry, ateşkes sonrası Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı gruplar tarafından devam eden çatışmalara yönelik ateşkes ihlali için İngiltere ve müttefik ülkelerle birlikte, Rusya’ya karşı ek yaptırımların uygulanabileceğinin değerlendirildiğini söyledi.

Kerry, Rusya’nın Ukrayna’da sergilediği tavrı, “Bir ülkenin bütünlüğü ve egemenliğine karşı olağanüstü alçakça bir davranış” şeklinde değerlendirdi. Kerry ayrıca, Rusya’nın tavrını ‘yüzsüz ve alaycı’ bulduğunu, sürecin çatışmalarla sürmesi halinde, ABD ve müttefiklerin, bu oyunun bir parçası olmayacağını belirtti.

İngiltere Dışişleri Philip Hammond da ateşkesin sistematik olarak ihlal edildiğini, Ukrayna’da yaşanan zorlu sürece yönelik bütün ülkelerin birlik olması gerektiğini savundu. İngiliz Bakan, toplantıda ek yaptırımların değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Ukrayna ve Rusya arasında geçen hafta Avrupa liderlerinin arabuluculuğu vesilesiyle yapılan ateşkese rağmen, ülkenin doğusunda bulunan ayrılıkçı gruplar ile Ukrayna ordusu arasında ateşkes ihlalleri devam ediyor. Rusya ise ateşkes ihlallerine yönelik suçlamaları tamamen reddediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.