ABD vatandaşı, YPG saflarında savaşırken öldü

ABD vatandaşı, YPG saflarında savaşırken öldü

Suriye’nin Kobani şehrinde PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşırken ölen Keith Broomfield, çatışmalarda hayatını kaybeden ilk Amerikalı oldu.

Kobanili kaynaklar, 3 Haziran’da öldüğü belirtilen 36 yaşındaki Broomfield’in cenazesinin Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan ailesine teslim edildiğini ve bu esnada yüzlerce Kobanilinin hazır bulunduğunu aktardı. Massachusetts doğumlu Broomfield’in 24 Şubat’ta IŞİD’e karşı savaşmak üzere YPG saflarına katıldığı bildirildi.

YPG’nin yayınladığı bir video kaydında ise Gelhat Rumet takma ismini kullanan Broomfield’in ‘Kürdistan’a yardım etmek için elinden geleni yapmak’ üzere Suriye’de olduğunu söylediği görüldü. IŞİD’in aylarca kuşatma altında tuttuğu Kürt şehri Kobani, ABD‘nin hava saldırılarının ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin yolladığı askerlerin desteğiyle Ocak ayında YPG milisleri tarafından kurtarılmıştı.

IŞİD’e karşı mücadelenin cezbettiği pek çok Batılı da YPG’ye katılmak üzere bölgeye gelmişti. Daha önceki çatışmalarda da bir İngiliz, bir Avustralyalı ve bir Alman vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.