ABD Üsküp Büyükelçiliği’ne molotof kokteylli saldırı

ABD Üsküp Büyükelçiliği’ne molotof kokteylli saldırı

Makedonya’nın Üsküp şehrinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’ne molotofkokteyli atıldı. Makedonya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, gece saat 23:55’te büyükelçilik binası önünden yaya olarak geçen bir kişi, elindeki molotof kokteylini ateşleyerek elçilik kapısına doğru fırlattı. Molotof kokteylinin yola düştüğü ve binada herhangi bir zarara yol açmadığı belirtildi.


Saldırganın olayın hemen ardından arabasına binip kaçmaya çalışırken, karşıdan gelen bir başka araçla çarpışarak yaralandı. Aracından yaralı olarak çıkarılan saldırganın, “Amerikalıları yaktım” diye bağırmaya başladığı belirtildi.


Saldırganın gerekli tıbbi müdahalenin yapılmasının ardından Kisela Voda Polis Merkezi’nde sorguya alındığı kaydedildi. Kanında yoğun miktarda alkol bulunduğu tespit edilen 37 yaşındaki A.N’nin hırsızlık suçlarından sabıkası bulunduğu ifade edildi.


Bu arada, saldırının Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin ABD ziyaretine denk gelmesi dikkat çekti.


ABD’nin Üsküp Büyükelçiliği, 1999 yılında Kosova Savaşı devam ederken de saldırıya uğramış ve elçilik binası ateşe verilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.