ABD: Türkiye sınır ötesi topçu ateşine son vermeli

ABD: Türkiye sınır ötesi topçu ateşine son vermeli

ABD Dışişleri Bakanlığı, PYD’nin askeri kanadı YPG’ye Türkiye ve bölgedeki diğer Arap muhalif gruplarla gerilimi artıracak adımlardan kaçınması, Türkiye’ye de sınır ötesine topçu ateşini durdurması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki YPG mevzilerini vurmasıyla ilgili soruları cevapladı. YPG’nin IŞİD’e karşı sahada etkili bir güç olduğunu savunan Toner, “Ancak örgütün sahadaki bazı adımları zarar verici. IŞİD’I yenilgiye uğratma yolunda Suriye’nin kuzeyinde sergilenen ortak çabaları baltalıyor” dedi.

Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyonun değerli bir üyesi olduğunu ve YPG ile ilgili belli endişelerinin bulunduğunu kaydeden Toner, “YPG’yi Türkiye ve Suriye’nin kuzeyindeki diğer Arap muhalif güçlerle gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya çağırdık çünkü bunların zarar verici olduğunu düşünüyoruz. Afrin’in dışında ilave toprak ele geçirdiler, Minnak hava üssü de dahil olmak üzere Azez’e yakın kesimlere saldırdılar. Bu adımların IŞİD’i yenilgiye uğratmaya dönük genel çabaya zarar verici olduğu yönündeki düşüncemizi kendilerine net biçimde ilettik. Aynı zamanda Türkiye’yi de sınır ötesine topçu ateşine son vermeye çağırdık” diye konuştu.

Mark Toner, bir başka soru üzerine, Türkiye’nin herhangi türden bir kara harekatına hazırlandığına dair bir bulgu görmediklerini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.