“ABD, Türkiye dahil 5 ülkeye 200 nükleer bomba yerleştirdi”

“ABD, Türkiye dahil 5 ülkeye 200 nükleer bomba yerleştirdi”

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD’nin Türkiye’nin de aralarında olduğu 5 ülkeye yaklaşık 200 nükleer bomba yerleştirdiğini iddia etti.

Sputnik Haber Ajansı’nın haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Savunma Bakanlığı’nda üst düzey askerlere konuştu. Şoygu, “IŞİD, Suriye topraklarının yüzde 70’ini ele geçirdi ve etki alanını genişletmeye devam ediyor” dedi.

Şoygu, “Suriye ve Irak’ta 60 bin militan var. Bu militanların Orta Asya’ya yayılması gibi bir tehditle karşı karşıyayız” dedi.  

ABD TÜRKİYE DAHİL 5 ÜLKEYE 200 NÜKLEER BOMBA YERLEŞTİRDİ

Şoygu, ” ABD; Belçika, İtalya, Hollanda, Almanya ve Türkiye’ye yaklaşık 200 nükleer bomba yerleştirildi.” dedi.

“Suriye’deki deneyimlerimiz askeri operasyonlar sırasında İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) yerini hiçbir şeyin tutamayacağını gösterdi” diyen Şoygu, Rusya’nın şu anda 1720 İHA’sı olduğunu belirtti.

SURİYE’DE TOPLAMDA 4 BİN SORTİ

Rus hava güçlerinin Suriye’de yaklaşık 4 bin sorti gerçekleştirdiğini ve 8 bin terörist hedefi imha ettiğini söyleyen Şoygu, bunun sonucunda IŞİD’in önemli ölçüde zarar gördüğünü belirtti.

Şoygu’nun ifadelerine göre Rus ordusu, Suriye’deki operasyonları için 200 bin tondan fazla kargo taşıdı. Humus’taki tank tamir tesisi de yeniden faaliyete geçirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.