ABD: Türk hükümetinin farklı düşünenlere baskı uygulaması doğru değil

ABD: Türk hükümetinin farklı düşünenlere baskı uygulaması doğru değil

ABD Dışişleri Bakanlığı, Twitter’ı kastederek Türk hükümetinin kendileriyle aynı şekilde düşünmeyenler üzerinde baskı uygulamasının doğru olmadığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, bir gazetecinin ABD’nin Fethullah Gülen Hocaefendi’nin çizgisinde yer alması dolayısıyla Twitter ve yolsuzluk konusunda Başbakan Erdoğan’ı eleştirdiği iddiasını saçma buldu.

Pensilvanya’da bir Türk vatandaşının yaşamasıyla bu tür şeylerin ilgisinin olamayacağını ifade eden Harf, “Bu beyefendi Pensilvanya’da yaşasın ya da yaşamasın Türk hükümetinin Twitter’ı yasaklaması hala doğru değil.” dedi. Harf, Twitter’ın yasaklanmasını Türk hükümetinin kendileri gibi düşünmeyenler üzerinde baskı uygulaması şeklinde değerlendirdi.

Gazetecinin Fehullah Gülen Hocaefendi’nin Türkiye-İsrail ilişkilerine olumlu yaklaştığını hatırlatarak ABD’nin aynı pozisyonda olup olmadığını sorması üzerine Harf, diğer herkesle olduğu gibi Türkiye ile de her konuda anlaşamadıklarını vurguladı. ABD’nin Türkiye ile ikili ilişkilere sahip olduğuna dikkat çeken Harf, “Bu nedenle Pensilvanya’da yaşayan beyefendiyi unutun.” dedi. Harf, anlaşmazlığa düştüklerinde veya aynı fikirde olduklarında bunu dile getirdiklerini söyledi.

Türkiye’deki seçimler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Harf, Türk halkını seçimlere katılımlarından dolayı tebrik etti. Harf konuya ilişkin daha fazla açıklamada bulunmadı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.