ABD: Suriye’deki seçim rezillik

ABD: Suriye’deki seçim rezillik

Suriye’de dün yapılan devlet başkanlığı seçimlerine ABD’den tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Esed yönetiminin gölgesinde yapılan seçim için ‘‘rezillik’’ tanımlamasında bulundu.

Günlük basın toplantısında Suriye’deki seçimi değerlendiren Marie Harf, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e sandığa gitmenin eskiden olduğundan daha fazla kredi sağlamadığını ifade etti. Suriye halkının baskı altında olduğunu ve seçimlerin özgür bir ortamda yapılmadığına dikkat çeken Harf, ‘‘Suriye’deki bu seçim süreci akıl almaz bir durum.’’ dedi.

Farklı siyasi katılımların olmadığı seçim için Harf, “Bu Esed rejiminin düzenlediği ve gerçeklerden kopuk bir seçimdir. Siyasi farklılıkları zalimce ezen, halkın barış ve refah isteklerini yerine getirmeyen hatta ailesinin (Esed) 40 yıldan beridir şiddetle bastırmaya yönelik mirasının devamıdır.” şeklinde tepkide bulundu.

Suriye’deki mevcut rejimin milyonlarca Suriyeli’nin oy kullanma hakkını elinden aldığını belirten Harf, Esed’in seçmenleri katletmeye devam ettiğini dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.