ABD Savunma ve Dışişleri bakanlıklarından önemli Türkiye açıklaması

ABD Savunma ve Dışişleri bakanlıklarından önemli Türkiye açıklaması

ABD Savunma ve Dışişleri bakanlıkları, Türkiye’nin güneyinde bulunan diplomat ve asker ailelerinin bölgeyi terk etmesi yolunda emir verdi.

ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, güvenlik endişesi gerekçesi nedeni ile Türkiye’nin güney bölgesinde görevli asker ve diplomat eşlerinin burayı terk etmesi emri verdi.

İki bakanlık da yaptığı açıklamada, Adana’daki ABD Konsolosluğu, İncirlik hava üssü ile diğer iki bölgede bulunan personellerin ailelerinin bölgeyi terk etmesi yolunda emir verdi. İki bakanlıkta personelin ailesini çekme nedeni olarak “artan güvenlik endişesi” olduğunu bildirdi.

Dışişleri ile Pentagon, Türkiye’nin güneyinden ayrılacak olan personel ailelerinin her türlü masraflarının da ABD hükümeti tarafından karşılanacağını duyurdu.

ABD daha önce de terör saldırıları endişesi nedeni ile Amerikan vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısı yapmıştı.

AP haber ajansının geçtiği haberde, Dışişleri Bakanlığı ile Pentagon’un Türkiye’nin güneyindeki personelin ailelerini geri çağırmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nükleer Zirve toplantısı için Washington’a seyahat ettiği güne denk gelmesine dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.