ABD, Riyad’da düzenlenecek olan yatırım konferansına katılmayacak

ABD, Riyad’da düzenlenecek olan yatırım konferansına katılmayacak

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gelecek hafta düzenlenecek yatırım konferansına katılmayacağını açıkladı.

Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle başlatılan boykota İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Hollanda Maliye Bakanı Wopka Hoekstra da katıldı.

ABD Hazine Bakanı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından attığı tweette, Riyad’daki konferansa katılmayacağını duyurdu.
RİYAD’DAKİ KONFERANSI BOYKOT EDEN ÜLKE SAYISI ARTIYOR 
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Geleceğe Yatırım Girişimi” isimli konferans, 23-25 Ekim tarihlerinde Riyad’da gerçekleştirilecek. Ancak 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğünden şüphelenilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili belirsizliğin sürmesi nedeniyle birçok siyasetçi ve uluslararası şirket CEO’su konferansı boykot ediyor.

Zirveye 140 kuruluştan toplam 150 konuşmacının katılması planlanıyordu.

Riyad’a tepki olarak konferansa katılmama kararı alan isimler arasında Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde da yer alıyor.

Etkinliğe HSBC, Credit Suisse, BNP Paribas, Societe Generale, JP Morgan Chase, Mastercard, Ford, Uber ve Google Cloud’un üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.