ABD: PYD Cenevre’deki barış görüşmelerine katılmayacak

ABD: PYD Cenevre’deki barış görüşmelerine katılmayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda Cenevre’de gerçekleşecek barış görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mart Toner günlük basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap verdi. İlk kez Suriye rejimi ile muhalefeti bir araya getirecek zirveye davetleri Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın yaptığını kaydeden Toner, “BM henüz davetli listesini duyurmadı. Ancak bizim anladığımız PYD bu haftaki görüşmelere katılmayacak” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’NİN HAKLI ENDİŞELERİ VAR

Türkiye’nin PYD ile ilgili haklı endişelerinin olduğunu kaydeden Toner, Suriye’deki gelişmelerin Türkiye için direk olarak tehdit olduğunu kaydetti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon’un, Türkiye’nin petrolünü alarak IŞİD’i finansal olarak anlamda desteklediği iddialarına yönelik de konuştu. Türk hükümetinin petrol aldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını dile getirdi.

Amerikalı yetkililerin Türkiye ziyaretlerinde basından neden soru almadığı şeklinde bir soru ile karşılan Toner, bu konuda ne tür kararların alındığını bilemediğini söyledi. Joe Biden’ın yakın zamandaki ziyareti hakkında yorumda bulunamayacağını belirten Toner, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ziyaretlerinde her zaman medyaya zaman ayırdıklarını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.