ABD “keyfi tutuklamalar var” dedi, Türkiye’ye seyahat etmek isteyenleri uyardı

ABD “keyfi tutuklamalar var” dedi, Türkiye’ye seyahat etmek isteyenleri uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelleyerek vatandaşlarına terör ve keyfi tutuklamalardan dolayı Türkiye’ye seyahat planlarını yeniden değerlendirmeye almaları çağrısında bulundu.

Terör gruplarının Türkiye’ye yönelik saldırı planlarına devam ettiklerine vurgu yapıldı.
ON BİNLERCE SÖZDE TERÖR İDDİALARIYLA TUTUKLANDI
Seyahat uyarısında aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu on binlerce kişinin yetersiz ve gizli deliller gerekçe gösterilerek “sözde terör iddialarıyla” Türkiye’de tutuklandığına dikkat çekildi.

Suçlama iddialarının “siyasi güdümlü gibi göründüğüne” işaret edildi. ABD vatandaşlarının da Türkiye’den ayrılmalarını engelleyen seyahat yasaklarına maruz kaldığını kaydeden ABD Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye Hükümeti tarafından açıkça onaylanmayan gösterilere katılımın yanı sıra, sosyal medya dahil olmak üzere hükümetin eleştirilmesi tutuklanmaya neden olabilir.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye ve Irak sınırında riskin arttığına ve vatandaşların bu bölgelere seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bugün (çarşamba) yayınladığı açıklamada, Türkiye genelinde seyahat riskinin 3’üncü seviyede olduğu belirtildi. Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin ise 4’üncü seviyede olduğuna dikkat çekti.
SALDIRILAR UYARILAR YAPILMADAN GERÇEKLEŞİYOR
Uyarı yazısında muhtemel saldırıların önceden uyarı ya da işaret olmadan gerçekleşebileceği ve saldırılarda genellikle “turistik yerler, ulaşım merkezleri, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, eğlence kulüpleri, restoranlar, ibadet yerleri, kültür ve spor merkezleri, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer kamu alanlarının” hedef gösterildiği belirtildi.

Bakanlık, teröristlerin daha önce Batılı turistleri hedef aldığını, kaçırdığını ve suikast düzenlediğine vurgu yaptı.
“TÜRKİYE’DEN AYRILMA YASAĞI İLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ”
Uyarıda ABD vatandaşlarının Türkiye’den ayrılma yasağıyla karşı karşıya kalabildiği durumlar hatırlatıldı ve Türkiye hükümeti tarafından açık bir şekilde onaylanmayan “gösterilere katılmanın ya da hükümeti eleştirmenin tutuklamayla sonuçlanabileceği” yönünde de uyarı yapıldı.

ABD’nin Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden vatandaşlarına acil yardım hizmeti sunmada da sıkıntı yaşayabileceğinin altı çizildi.

ABD, Türkiye’de Amerikalı kamu çalışanlarının bu illere yetkililerin izni olmadan seyahat etmemelerini istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.