ABD: Esed, IŞİD’le mücadelede uygun partner değil

ABD: Esed, IŞİD’le mücadelede uygun partner değil

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama’nın terör örgütü IŞİD’le mücadelede ortak çıkarları olduğu konusunda anlaştığı, ancak Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in uygun bir partner olamayacağı uyarısı yapıldı.

Amerikalı diplomat William Stevens, Interfax’a yaptığı değerlendirmede, Esed’in terörle mücadelede uygun partner olmadığı yönündeki pozisyonlarını koruduklarını söyledi.

Obama ve Putin’in yanlış anlamaları önlemek için askeri kanalların açılması konusunda anlaştığını kaydeden Steven, “Maalesef, Suriye Cumhurbaşkanı Esed, terör örgütü IŞİD’le mücadelede uygun partner değil…” eleştirisi getirdi.

Esed göreve kaldığı sürece Suriye’de kalıcı bir istikrarın sağlanmasının imkansız olduğuna değinen Amerikalı yetkili, “ABD Başkanının BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada söylediği gibi, Rusya ve İran dahil krizin çözülmesi için herkesle çalışmaya hazırız. Bu kadar kan döküldükten ve katliam yaşandıktan sonra savaş öncesi statükoya geri dönülmesinin mümkün olmadığını anlamak zorundayız…” ifadelerini kullandı.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, terör örgütü IŞİD’e karşı hava operasyonlarına destek sağlanması için bölgeye asker gönderilmesi izni verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.