ABD, El Şebab’ı da havadan vurdu

ABD, El Şebab’ı da havadan vurdu

Son dönemde Irak’ta radikal Selefi IŞİD örgütüne yönelik operasyonlarıyla gündeme gelen ABD, benzer bir aşırıcı çizgi benimseyen Somali merkezli El Şebab örgütüne de bir operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı Pentagon’un Basın Sözcüsü Tuğamiral John Kirby’nin Türkiye saatiyle sabaha karşı duyurduğu operasyonun detaylarını kamuoyuyla Somalili yetkililer paylaştı. Buna göre ABD, El Şebab militanlarının buluştuğu başkent Mogadişu’nun 250 km güneybatısındaki bir yeri insansız hava araçlarıyla vurdu. Bölge Valisi Abdülkadir Muhammed Sidii, saldırıda örgütün lideri Ahmet Abdi Godani ve 7 diğer üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı. El Şebab ise sözcüsü aracılığıyla Godani’nin ABD’nin saldırısında hedef alınan 2 araçtan birinde olduğunu teyit etti ancak ölüp ölmediği konusunda açıklama yapmadı. Örgüte göre saldırıda öldürülen militan sayısı 6.

Terör örgütü El Kaide bağlantılı El Şebab, ismini geçen yıl 21 Eylül’de Kenya’nın başkentinde bir alışveriş merkezine düzenlediği ve biri Türk asıllı 67 kişinin hayatına mal olan kanlı baskınla duyurmuştu. Örgüt, bundan 2 ay önce de Mogadişu’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne saldırmış; çıkan çatışmada diplomatik temsilciliği korumakla görevli bir Türk Özel Harekât polisi şehit olmuştu. Başkentten 2011 yılında Afrika Birliği güçlerince büyük oranda çıkartılan El Şebab, çoğunlukla Somali’nin taşra bölgelerinde etkinlik gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.