ABD Dışişleri’nden ‘gazetecilere gözaltı’ açıklaması: İfade özgürlüğü konusunda tavrımız net

ABD Dışişleri’nden ‘gazetecilere gözaltı’ açıklaması: İfade özgürlüğü konusunda tavrımız net

ABD Dışişleri Bakanlığı Ferguson’da gözaltına alınan gazeteciler için Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı’nın net bir tavır ortaya koyduğunu söyledi.

Bakanlık sözcüsü Marie Harf, AA muhabiri Bilgin Şaşmaz’ın gözaltına alınması hakkındaki soruya karşısında konuyla ilgili detaylı bilgi olmadığını ifade etti. ABD’nin ifade özgürlüğü ilkesine bağlılığında tavizsiz olduğunu kaydeden Harf, “Elimde konuyla ilgili fazla bilgi yok ancak bu konulara karşı tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz” diye cevap verdi.

Harf, AA muhabirinin polis tarafından tehdit edilmesini nasıl değerlendirdiği sorusuna “Sizi bu konuda yerel yetkililere yönlendiriyorum” yanıtını verdi.

Dışişleri sözcüsü, ABD’nin, gazetecilerin göz altına alınması konusunda Türkiye de dahil diğer ülkelere ciddi eleştiri getirdiği ama kendi polisine yönelik olaraksa sessiz kaldığı yolundaki bir eleştiriye ise, “Buna katılmıyorum. Başkan Barack Obama ve Adalet Bakanı Eric Holder Ferguson’daki olaylar konusunda sessiz kalmadı. Adalet Bakanı bugün orada. ABD’nin ikiyüzlü davrandığına yönelik fikrinize kesinlikle katılmıyorum, bunlar karşılaştırılabilir şeyler değil. ABD’de de ne zaman sorunlar olsa, bunları düzeltmeye çalışır, yoluna koyarız. Ancak bunları yaparken ABD olarak şeffaf, dürüst ve açık bir yol izleriz’’ dedi.

Başkan Obama’nın gazetecilerin işlerini rahat yapabilmesi için yetkilileri ve polisi uyardığını hatırlatan Harf, ülke içi olaylara Dışişleri Bakanlığı olarak daha fazla yorum yapamayacağını söyledi. Harf, “ABD içinde olanlarla ilgili Dışişleri Bakanlığı kürsüsünden yorum yapmam uygun değil” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.