ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘mektup’ açıklaması: Cevap vereceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘mektup’ açıklaması: Cevap vereceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı 88 Temsilciler Meclisi üyesinin imzası ile Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderilen ve Türkiye’de aralık ayında yaşanan gözaltı kararları ile ilgili kaygıların yer aldığı mektuba cevap vereceklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı. Çok sayıda kongre üyesinin imzasını taşıyan 2 Şubat tarihli mektubun kendilerine ulaştığını kaydeden Sözcü Harf, “Her zaman yaptığımız gibi, karşılık vereceğiz.” ifadelerini kullandı. 14 Aralık operasyonları sonrası bu konudaki kaygılarını dile getirdikleri bir açıklama yayınladıklarına dikkat çeken Harf, ABD Dışişleri Bakanlığı olarak mektuptaki içeriğin büyük bir kısmını kamuoyu önünde dile getirdiklerini bunun yanında mektuba da cevap vereceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf’ın açıklamaları şöyle:

“Çok sayıda temsilciler meclisi üyesi tarafından imzalanmış bir mektup elimize ulaştı. Türkiye’de yakın zamanda gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik kaygıları ifade ediliyor. Her zaman yaptığımız gibi, karşılık vereceğiz. 14 Aralık konusunda medya ofislerine yapılan polis baskınının ardından gazeteci ve medya temsilcilerinin tutuklanmasına yönelik açıklama yayınlayarak kaygılarımızı dile getirdiğimize dikkat çekmek istiyorum. Bu konu hakkında -basın özgürlüğünün önemi- çok uzun zamandır konuşuyoruz. Yani elbette ki mektubun büyük bir içeriğini daha önce kamuoyu önünde dile getirdik ama mektubu gözden geçirecek ve cevap vereceğiz.”

Türkiye’de 14 Aralık’ta gerçekleşen operasyonlar kapsamında aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 27 medya çalışanı göz altına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkeme sonrası tutuklanan Hidayet Karaca o günden bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.