ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Erdoğan’ın korumalarına tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Erdoğan’ın korumalarına tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Brookings Enstitüsü önünde gazeteci ve protestoculara saldırmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları Brookings Enstitüsü’ne Erdoğan’ı protesto etmeye gelen eylemcilere ve eylemi takip eden gazetecilere hakaretler savurdu.

Korumaların bu tavırları kısa süre içinde Atlantic ve The Hill gibi isimlerin bulunduğu çok sayıda ABD’li medya organı tarafından haberleştirildi.

Dünyanın en saygın basın örgütlerinden Ulusal Basın Kulübü (NPC) yaptığı açıklama ile korumaların saldırılarına tepki gösterdi. NPC Başkanı imzalı açıklamada, ‘‘Türkiye’nin lideri ve onun koruma ekibi ABD’de misafir.”Onların (korumaların), yalnızca işlerini yapan gazetecilere veya bu ülkede sahip oldukları protesto hakkını kullanan insanlara karşı kaba müdahalede bulunma hakları yok.” ifadesine yer verildi.

Saldırıya bir tepki de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’den geldi. Kirby, “Her zaman olduğu gibi barışçıl ifade ve protesto hakkına yönelik taahhüdümüz devam ediyor.” açıklamasıyla saldırıdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.