ABD dergisi: Biden’dan Erdoğan’a sessiz muamele

ABD dergisi: Biden’dan Erdoğan’a sessiz muamele

ABD’de 20 Ocak 2021 tarihinde Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüyor. Beyaz Saray’da ikinci ayının dolmasına kısa süre kalan Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’ın sık sık görüştüğü Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ile temasa geçmedi.

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Biden ve Erdoğan ilişkini, ‘Biden Türkiye’ye sessiz muamele uyguluyor’ başlıklı bir makaleyle inceledi. Biden’ın görevdeki ilk ayını dünya liderleriyle rutin telefon görüşmeleri yaparak geçirdiğini yazan dergi, Erdoğan’ın telefonunun hiç çalmadığını aktardı.

“TAVRI DAHA DA SERTLEŞECEK”

NATO müttefiki iki ülkenin son yıllarda Suriye ve S-400 meseleleri nedeniyle görüş ayrılıkları bulunduğunun vurgulandığı yazıda, “Eğer Ankara eylemlerini hızlıca değiştirmezse, bu soğukluk devam edecek ve ABD’nin Türkiye’ye tavrı daha da sertleşecek. ABD Başkanı’nın sessiz mesajı bunu gösteriyor” ifadeleri kullanıldı.

Yazıda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Demokrat üyesi Abigail Spanberger’in görüşlerine de yer verildi. Spanberger, “İlişkilerimiz oldukça zorlayıcı. Biz daha önce Türkiye’ye güvenebildiğimiz bir pozisyonda değiliz. Ya da diğer NATO müttefiklerine duyduğumuz kadar güven duyamıyoruz” diye konuştu.