ABD basını Emniyet Müdürlüğü’ndeki tasfiyelere geniş yer ayırdı

ABD basını Emniyet Müdürlüğü’ndeki tasfiyelere geniş yer ayırdı

ABD basını Ankara’da 350 polis memurunun görevden alınmasına geniş yer ayırdı. CNN gelişmeyi 17 Aralık’tan sonraki en büyük tasfiye olarak duyururken New York Times, Gezi Parkı olaylarında çokça eleştirilen Emniyet Toplumsal Olaylar biriminin Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın görev yerinin değişmesine dikkat çekti.

 

CNN, Başbakan Erdoğan’ın soruşturmaları eleştirdiğini ve AK Parti hükümetini düşürmeyi amaçlayan ‘uluslararası komplo’ olarak gördüğünü yazdı. Tasfiyelerin çoğunluğunun terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlar birimlerinde yapıldığına vurgu yapılan haberde Erdoğan’ın polisleri emir komuta zinciri dışında operasyon yapmakla suçladığına dikkat çekildi.

 

Haberde ‘skandal’ olarak nitelendirilen gelişmelerin Türk ekonomisini etkilediği ve Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki değerinin rekor seviyede düştüğü belirtildi.

 

Hükümetin, operasyonları suç örgütü tarafından gerçekleştirilen ‘politik motivasyonlu bir komplo’ olarak değerlendirdiğini belirten New York Times, Ankara’da 350 polisin bir gece yarısı görevlerinden alındığını yazdı.

 

Washington Post, Türk hükümetini sarsan yolsuzluk skandalının genişlediğini ve İzmir’de 20’den fazla kişinin rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla göz altına alındığını yazdı. Gazetenin haberinde hükümetin operasyona şehirdeki üst düzey polis memurlarını görevden alarak karşılık verdiğini vurguladı.

 

Wall Street Journal internet sitesinde hangi şehirden kaç polis memurunun tasfiye edildiğini gösteren bir Türkiye haritası yayınladı. Konuya ilişkin haberde CHP’li milletvekillerin 2500’den fazla polis memurunun tasfiye edildiğini ifade ettiği belirtildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.