ABD: Başbakanlık makamı yarışta Erdoğan’a avantaj sağladı

ABD: Başbakanlık makamı yarışta Erdoğan’a avantaj sağladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın raporuna göre Başbakanlık makamının cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seçimlerde avantaj sağladığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde Başbakan Erdoğan’ın kazandığı cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin soruları cevaplandırdı. Harf, “İlk kez yapılan doğrudan cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla Türkiye halkını ve cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ı kutluyoruz.” ifadelerini kullandı. Zorlu bir seçim kampanyası yürüten diğer iki adayı da kutladıklarını söyleyen Harf, “Seçim koşullarını nasıl buluyorsunuz?” şeklindeki soruya AGİT raporlarından alıntı yaparak cevap verdi. AGİT’in bu konuda hazırlık niteliğinde yayınladığı raporu bugün edindiklerini söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü seçim yarışının eşit şartlarda yapılmadığı mesajını verdi. Harf, “Erdoğan’ın başbakanlık makamını kullanmasının ve bununla birlikte gelen medya ilgisinin kendisine diğer adaylar üzerinde ciddi bir avantaj sağladığına dikkat çekiliyor” dedi. AGİT’in gelecek günlerde daha geniş bir rapor hazırlayacağını sözlerine ekledi.

Bu konuda daha fazla yorum yapmaktan kaçınan Harf, son olarak Başkan Barack Obama’nın gelecek günlerde Erdoğan’ı aramasını beklediklerini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.