ABD: AYM’nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz

ABD: AYM’nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasında hakkında hak ihlali yapıldığı yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap veren Toner, Dündar ve Gül’ün davalarını yakından takip etmeye devam edeceklerini kaydetti. Basın özgürlüğü meselesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Toner, “Bunun Türkler, Türk toplumu ve Türk demokrasisi için de çekirdek değer hükmünde olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan hakkında sorulan sorulara da cevap veren Toner, Bir gazetecinin, “Bize her zaman Türkiye’nin müttefik olduğunu söylüyorsunuz ama hiçbir zaman Erdoğan’ın müttefik olduğunu söylemediniz. Erdoğan’ın bu ülkenin gerçek müttefiki olduğunu düşünüyor musunuz” şeklindeki sorusu üzerine, Türk hükümeti ve Türkiye’deki liderler ile farklı meselelerde birlikte çalıştıklarını söylemekle yetindi. Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Toner, “Tüm meselelerde fikir birliğine sahip değiliz ama birçok konuda anlaşıyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın mahkeme kararına yönelik açıklamaları üzerinden, “ABD, Türk lideri mahkeme kararına uymaya teşvik ediyor mu?” sorusu üzerine ise Toner, “Sanırım öyle. Bana söylettiğiniz şeyi onaylayacağımı net olarak söyleyemem ama söylediklerimden bunun ifade özgürlüğü meselesi olduğu ve onların duruşma öncesi serbest bırakılmasını desteklediğimiz sonucunu çıkarabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.