ABD askerlerini operasyon bölgesinden çektiklerini duyurdu

ABD askerlerini operasyon bölgesinden çektiklerini duyurdu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD askerlerinin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemesi olası operasyonu nedeniyle bölgeden çekildiğini duyurdu.

Pentagon’dan yapılan açıklamada Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik planladığı operasyon bölgesinden ABD askerlerini çektiklerini ifade etti. Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise “Şu anda Suriye’deki askeri varlığımızda bir değişikliğe gitmedik” diyerek Suriye’de ABD askerinin bulunmaya devam ettiğini vurguladı.

ABD Başkanı Trump’ın, Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerinin güvenliği noktasında Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile sık sık görüştüğü ifade edildi. Açıklamanın devamında “Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurmanın, bölgede istikrarı sağlamanın en iyi yolu olduğu yönündeki tutumunda olmuştur ve bu hala da devam etmektedir.” denildi.

“TÜRKİYE TEK BAŞINA HAREKET ETMEYE KARAR VERDİ”

“Maalesef Türkiye tek başına hareket etmeye karar verdi” ifadesinin vurgulandığı açıklamada “Sonuç olarak biz de olası bir Türkiye operasyonunda Suriye’nin kuzeyindeki ABD güçlerinin güvenliğini sağlayabilmek için onları bu bölgeden çektik. Şu anda Suriye’deki askeri varlığımızda bir değişikliğe gitmedik” şeklinde aktarıldı.