ABD askerlerine sokağa çıkma yasağı

ABD askerlerine sokağa çıkma yasağı

Japonya’daki ABD askerlerinin komutanı, 2 Amerikalı askerin Japon bir kadına tecavüz ettiğine yönelik iddiaların ardından özür diledi. Korgeneral Salvatore Angelella, Amerikan askerlerine yönelik sokağa çıkma yasağının ve diğer kısıtlamaların uygulamaya girdiğini de söyledi.

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, Amerikalı askerlere gece 23.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı kondu. Korgeneral Angelella, Japonya’daki Amerikan askerlerinin “temel ahlak dersleri” alacağını belirtti. Angelella, “Kurbanın yaşadığı tramva ve keder ile Okinava halkının yaşadığı tehlike yüzünden özür dilerim.” diye konuştu. ABD’li komutan, askerlerin “yüksek standartları tutturması” gerektiğini vurguladı. Korgeneral Angelella ve ABD’nin Japonya Büyükelçisi John Roos, Okinava yönetiminin sürdürdüğü soruşturmaya destek vereceklerini belirtti. Roos, “Bu tür olayların tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

ABD’nin Japonya’ya yaptığı askeri sevkiyatlar sebebiyle Amerikan karşıtı gösterilerin sık sık yaşandığı ülkenin güneyindeki Okinava’da 2 askerin bir Japon kadına tecavüz ettiği iddia edilmişti. Bu iddianın basına yansımasıyla ABD karşıtı hava bölgede yükselmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.