ABD askeri 16 Afgan sivili katletti

ABD askeri 16 Afgan sivili katletti

Bir Amerikan askeri, 16 Afgan sivili katlettiği bildirildi. Afganistan’ın Kandahar şehrinde sivillerin üzerine ateş açan bir Amerikan askeri 16 kişiyi öldürdü, beş kişiyi ise yaraladı. Ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu bildirildi.
Afganistan devlet Başkanı Hamid Karzai’nin AP haber ajansına yaptığı açıklamaya göre ölenlerin 9’u çocuk, 3’ü kadın olduğunu söyledi. Amerikan askerinin yapmış olduğu eylemi ‘‘katliam’’ olarak niteleyen Karzai, bunun affedilemeyeceğini ve kasıtlı olarak yapıldığına dikkat çekti.
Olay, ABD askeri üssünde görevli bir askerin gece 03:00 sularında birliğini terk ederek Alkozai isimli köydeki sivillere ait evlere girerek ateş açmasıyla vuku buldu. NATO olaydan sonra, “derin üzüntü verici” olarak nitelediği olayı soruşturmaya başladığını açıkladı.
Afganistan’daki Amerikan askerlerinin Kur’an yakmalarından sonra Afgan halkının ABD karşıtlığı bir hayli yükselmişti. Kur’an yakılmasına karşın yapılan gösterilerden sonra 30 Afganlı ile 6 Amerikan askeri yaşamını yitirmişti.
İsmi açıklanmayan saldırgan asker için ABD’li yetkililer ‘sinir krizi’ geçirdiği iddiasında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.