“2030 yılı itibariyle açlığı bitirmeliyiz”

“2030 yılı itibariyle açlığı bitirmeliyiz”

BM’de düzenlenen ‘Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi’ konulu özel etkinliğin açılış oturumuna Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma ile birlikte başkanlık eden Cumhurbaşkanı Gül, “Gelir adaletsizliğinin giderilmesi ve yoksulluğun azaltılması birinci önceliğimiz. Türkiye, sosyal politikalara ayırdığı önemli kaynakla yoksulluğun azaltılması konusunda istikrarlı gelişme sağlıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM’de düzenlenen “Binyıl Kalkınma Hedeflerinin (BKH) Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi” konulu özel etkinliğin açılış oturumuna Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ile birlikte başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Binyıl Kalkınma Hedeflerinin (BKH) Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi’ konulu özel bir etkinliğin açılış oturum başkanlığını yaptı. Gül burada yaptığı konuşmada, BM tarafından 2015 yılı için belirlenen kalkınma hedeflerinin tutturulması için gerekli konuların ve eksikliklerin değerlendirileceğini söyledi.

 

“BU TARİHÎ PROJEDE KİMSEYİ ARKADA BIRAKAMAYIZ”

 

BKH’nin yoksulluğun karşısındaki en büyük tarihî çaba olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, 2000 yılından bu yana önemli başarıların kaydedildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bugüne kadar çok sayıda kişinin aşırı yoksulluktan kurtarıldığını ifade ederek, “Ancak diğerleri de kaldırılmayı bekliyor. Bu tarihî projede kimseyi arkada bırakamayız” dedi.

 

“GELİR ADALETSİZLİĞİNİN GİDERİLMESİ VE YOKSULLUĞUN AZALTILMASI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

 

Konuşmasında, “Aşırı yoksulluk ve açlığı 2030 yılı itibariyle yok etmeliyiz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, herkesin bu hedefte birleşmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin Binyıl Kalkınma Hedeflerine bağlı olduğunu ve bu hedefleri kalkınma stratejisine dâhil ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Gelir adaletsizliğinin giderilmesi ve yoksulluğun azaltılması birinci önceliğimiz. Türkiye, sosyal politikalara ayırdığı önemli kaynakla yoksulluğun azaltılması konusunda istikrarlı gelişme sağlıyor” dedi.

 

Gül, düşük gelir gruplarının yararına yönelik eğitim, sağlık ve iş alanlarında yapılan düzenlemelerin gelir adaletsizliğinin azaltılması ve fırsat eşitliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin tutturulması için harekete geçme zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.