15 yıl: Jüri ’Gülen’i kaçırma’ davasında Kian’ı suçlu buldu

15 yıl: Jüri ’Gülen’i kaçırma’ davasında Kian’ı suçlu buldu

Türk hükümeti adına yasa dışı lobicilik yapmak ve Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesini sağlayabilmek amacıyla gizli kara propaganda faaliyeti yürütmek suçlarından yargılanan İran asıllı Amerikalı iş adamı Bijan Kian’ın davasında jüri kararını verdi. 12 üyeli jüri, Kian’ı oybirliğiyle suçlu buldu.

ABD’nin Virginia eyaletinde bir haftadır devam eden ‘yasa dışı lobicilik’ davası sona erdi. Salı sabahı 09.00’da kararını vermek üzere bir odaya çekilen jüri üyeleri, yaklaşık 5 saatlik bir toplantının ardından kararını verdiğini açıkladı. Saat 14.00’te mahkeme salonuna gelen jüri heyeti, Kian’ın, yargılandığı her iki maddeden de suçlu bulunduğunu ilan etti.

Şimdi Hakim Anthony Trenga’nın önünde iki seçenek bulunuyor: Jürinin kararını olduğu gibi kabul edip Kian’ın cezasını tayin etmek ya da Kian hakkındaki suçlamalardan birini ya da ikisini düşürmek. Trenga’nın önünde bunun için yaklaşık iki aylık bir süre var. Davanın son oturumu 5 Eylül 2019’da yapılacak.

Hakim Trenga’nın jüri kararını kabul ederek işleme koyması durumunda Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in eski ortağı Bijan Kian, 18 Ekim 2019 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Savcıların Kian için istediği hapis süresi 15 yıl.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.