14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Filipinler’den başladı

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Filipinler’den başladı

Filipinler’in başkenti Manila’daki Newport Performing Arts Theater’da, 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) ilk etkinliği başladı.

Devlet kurumları partnerliği ve Türk okullarını bünyesinde bulunduran ICAD Vakfı ile Fillipinler Pasifik Diyalog Vakfı sponsorluğunda düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

IFLC 2016’nın ilk programı dün Filipinler’de gerçekleşti. Festivalde Filipinler Başsavcısı Claro A. Arellano programı öven bir konuşma gerçekleştirdi. “Bu gece gösterilecek dünyanın güzel renkleri için sabırsızlanıyorum” diye konuşan Arellano, “Bizi öldüren silahları kontrol edemeyebiliriz. Fakat daha önemlisi bölünme için zemin oluşturan umursamazlık, hoşgörüsüzlük ve kayıtsızlığı yok etmek için köprü oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

“FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK, BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR”

Arellano, “farklılıktaki uyum” şeklinde tanımladığı hoşgörü hakkında “Daha iyi bir dünya oluşturmak için önemli bir temel taşıdır. Karşılıklı anlayış ve sevgi kapısını açan bir anahtardır” dedi.

“Bu gece anlayışın, hoşgörünün ve birliğin kutlamasıdır. Hepinize bu akşam bakıldığında, dünyanın küçük bir yer haline geldiği açıktır” şeklinde konuşmasına devam eden Filipinler Başsavcısı Arellano şöyle devam etti: “Böyle prestijli ve birleştirici etkinliğe ev sahipliği ülkemiz için büyük bir onurdur.”

Başkent Manila’daki 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Ağzına kadar dolu olan 2 bin 500 kişilik salonda gerçekleşen festivale katılan 15 farklı ülkeden öğrenciler, söylediği şarkı ve sergiledikleri performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı.

Filipinler, Romanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Bosna Hersek, Fransa ,Güney Afrika, Hindistan, Kazakistan, Nepal, Tayland, Rusya’dan festivale katılan öğrencilerin seslendirdiği şarkılar ve kültürlerini yansıtan gösterileri, büyük beğeni kazandı.

Filipinler Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Filipinler Ulusal Polisi, Filipinler Kültür Müsteşarlığı partnerliğinde gerçekleşen festival, ülkedeki Tük okullarını bünyesinde bulunduran ICAD vakfı ve Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı sponsorluğunda ortak düzenleniyor.

Birçok dilden şarkıların seslendirildiği ve değişik kültürleri yansıtan gösterilerin düzenlendiği festival, ülkede büyük ilgi uyandırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.