BM, James Bond’a kurtarma yetkisi verdi

BM, James Bond’a kurtarma yetkisi verdi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dünyaca ünlü 007 James Bond filmlerinin aktörlerinden Daniel Craig’in “BM mayın ve patlayıcı tehlikeleriyle mücadele küresel savunucusu” olduğunu açıkladı.

Genel Sekreter Ban, İngiliz aktör Craig’in mayın tehdidi ile mücadelede alacağı görevin önemine işaret ederek, “007 Mr. Bond’un bugüne kadar öldürme yetkisi vardı ama artık bugün bizim için ona kurtarma yetkisi verdik” diyerek espri yaptı. Craig’e BM Genel Merkezi’ndeki ofisinde BM tarafından verilen yeni görev sertifikasını takdim eden Ban, ünlü aktörün dünya genelinde tanındığı ve mayın ile mücadelede de etkili olacağına inandığını dile getirdi.

James Bond filminin son serisi olan “Skayfall”ın bazı bölümleri İstanbul’da çekilmişti.  Türk sinema severlerinin de yakından tanıdığı Craig, üç yıl süre ile mayın ile mücadelede BM adına çalışmalarda bulunacak.

Ban ile birlikte Craig’e tören esnasında bir mayın ve patlayıcı uzmanı, mayın türlerine ilişkin bilgi verdi. Craig’in yeni görevinde BM’nin mayınlara karşı farkındalığı artırma misyonunun tanıtımı ile savaş kalıntısı mayınların temizlenmesine yönelik vizyon verilmesi çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.  Craig’in BM’nin mayın ile mücadeelesinde halkın olduğu gibi siyasilerin de desteğini çekmeye çalışacak. Ayrıca Craig’in mayın ile mücadele çabalarına maddi desteğin arttırılması da bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.